<$BlogRSDUrl$>

mandag, august 16, 2004


Psykelpat!!!

Autentisk beretning...:

Lørdag nat, efter en god aften i byen (fest hos Manon fra den nyligt afviklede Roskilde Festival), cyklede Ivan og jeg ud af Nørrebrogade. Vi var ikke fulde - langt fra. Selvfølgelig ikke i stand til at føre motoriseret køretøj, men absolut blandt de ædrueligste 50-80% på to hjul. I munter stemning og pæn hast gik det derudaf på vores fuldt-ud lovlige cykellygtebeklædte muskelfremførte velocipeder. Stemningen var munter og kan vel nærmeste sammenlignes med de tidlige stadier i fablen om Rødhætte og Ulven (altså mens alt ånder fred og idyl). Men dette skulle hurtigt ændre sig.

Vi kørte frem for grønt lys, og pludselig WHAM ud fra intet kom en sort skikkelse passerende forbi på min venstre side (jeg vidste straks at det var den venstre side, for det var nemlig ud for den hånd, hvorpå min tommelfinger peger til højre, som er den modsatte side af hvor hjertet sidder). Dét, som jeg på daværende tidspunkt hurtigt identificerede som en cyklist, har vel fremført sit køretøj med en hastighed på små 30 km/t, og måtte for at undgå en kollision foretage en kort undvigemanøvre ud på kørebanen. Fartøjet var ikke udstyret med hverken lovpligtig belysning ejheller lovpligtigt udstyr til afgivelse af ringelyd. Føreren var imidlertid ikke videre begejstret over at han måtte afvige fra den planlagte rette linje og fremførte en visuel tilkendegivelse i form af en udstrakt langefinger.

I fortsat munter stemning afsang jeg kort en lille munter vise... "Langefinger, langefinger, hvor eeeer duu"... Dette syntes fingerfremføreren bestemt ikke var morsomt, og lod sin utilfredshed komme til udtryk ved at bremse hårdt op og placere sin cykel på tværs af cykelstien.

Problemet i denne manøvre er imidlertid, at den - som fysikkens love foreskriver - hovedsageligt bør afvikles ved forholdsvist lave hastigheder - absolut ikke med de 25-30 km/t, som det var tilfældet denne lørdag aften og iøvrigt med begge hænder på styret. Resultatet blev at cyklen stoppede som planlagt, men føreren fortsatte i en imponerende kombineret glide og rullemanøvre henover den ru asfaltbelægning. Med udsigt til at kollidere med blandingen af forkrøblet metal (minus ringklokke og cykellygte), og fortravlet cyklist, valgte jeg at undvige ud på Nørrebrogade. Jeg bremsede op og skulle til at se om der var sket noget med personen.

Med et...:

"VIL DU NOGET"

og et iltert blik i øjnene spurtede han hen imod mig. Jeg fjernede resolut hånden fra min (funktionelle) håndbremse, og begyndte at pedalere ud ad Nørrebrogade. Mens jeg spurtede, vendte jeg mig kort om og så hvorledes rabiesfrådene stod om munden, som ikke ydede meget skjul til de syleskarpe hugtænder og den udprægede hørm af dårlig ånde... Med personagen lige i hælene accelererede jeg over 150 m inden han gav op, blot for at vende sig om, og gå tilbage.

Skuffet over det udeblevne resultat i jagten på den person, som på højst fornærmende vis havde ladet hån om spurteretten på de københavnske cykelstradaer, overfaldt han følgelig det næstbedste... Hans kammerat. Ivan modtog således på mine vegne to knytnæveslag (et på hver skulder) inden Ivan - som ikke er helt lille af størrelse, og som navnet antyder er i besiddelse af en vis mængde Total Viking Power - fik ham overbevist i rigtigheden af at standse den motoriske, rytmiske bevægelse af knytnæver.

Således lettere rystet begav vi os ned på Stengade 30 til et rendez vous med Mathias og Krumme. Stengade viste sig at være en fuser. Vi kom, vi så, de lukkede... Og det var igen tid til at begive sig ud ad Nørrebrogade. Aftenen var slut - hjemad.

Ca. 100 meter før Nørrebros Runddel, vendte fem gutter sig om, og oversprøjtede en tilfældig cyklist med vand! Den tilfældige cyklist skulle senere vise sig at være mig, men det vidste jeg ikke noget om, førend vandet ramte. De fem raske ungersvende spurtede af frygt for repressalier ind i en opgang, og aflåste døren forsvarligt efter sig. På det tidspunkt, kunne jeg ikke gøre andet end at cykle videre og bare grine af det. Men jeg var plaskvåd. Og har ikke mødt psykopaten igen.

Snip snap snude.

Comments: Send en kommentarArhremmm!!!
Al information på denne side bør betragtes som uvederstyggeligt uvederhæftig, usammenhængende og evt. usand, og er ikke et udtryk for nogen form for intelligent tankevirksomhed. Så er der ikke sagt for meget! Men heller ikke for lidt! En primærkilde for nære bekendtskaber og andre sære væsener... Og så er den gratis.
Hvis der er tekst på denne side, som du finder anstødende/fornærmende/copyright-forstyrrende, hvis du mener dig udsat for et uberettiget personangreb eller på anden måde har fået anledning til at sende en e-mæjl, så skriv til Le Thor


Bunden er noget!!!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?