<$BlogRSDUrl$>

torsdag, februar 05, 2004

Så er den gal igen

Denne gang med vores altid ufrivilligt morsomme broderfolk hinsidans...

Hvorfor er det at svensken altid står som noget gott og hyggeligt? Jeg har i hvert fald en ny vending til min plade næste gang der spilles "bull-shit bingo":

"En stor svensk undersøgelse har vist at..."

Svenske undersøgelser er åbenbart langt mere retvisende og videnskabeligt funderede end alle andre landes undersøgelser. Kunne man f.eks. forestille sig, at nogen ville gøre opmærksom på en stor belgisk, en stor fransk eller en stor serbo-kroatisk undersøgelse? Og hvad med de mindre undersøgelser? Svenske eller u-svenske, så er små undersøgelser synligt upålidelige uanset hvor meget arbejde der er lagt i den.

Prøv selv i google:

"Stor svensk undersøgelse" ca. 35 hits.
"Stor norsk undersøgelse" ca. 17 hits.
"Stor fransk undersøgelse" ca. 12 hits.
"Stor tysk undersøgelse" ca 16 hits.

Kan det have noget at gøre med det billede vi har af svenskere som eftertænksomme super-humanister. Og hvis man har brug for at få bakket et tvivlsomt usagn op af nogle veldokumenterede fakta, - ja så kan man altid referere til "En stor svensk undersøgelse".

Det er efterhånden uvederhæftigt at referere til forfatter af en undersøgelse, f.eks.: "En stor undersøgelse af Jönsson og Björklund har påvist at..." for her kan man komme i tvivl om hvorvidt Jönsson og/eller Björklund rent faktisk er svenske, og dermed ikke bærer dette nationale kvalitetsstempel, men blot skjuler sig i lånte fjer - ja måske bevidst har skiftet navn - for at opnå videnskabelig anerkendelse. Desuden løber undersøgelsesreferenten den risiko, at en enkelt eller to af tilhørerne rent faktisk kunne finde på at slå d'herrer op og se hvad undersøgelsen indeholder. Så er "en stor svensk undersøgelse" klart at foretrække.

Her er et par "store svenske undersøgelser"

"Ifølge en stor svensk undersøgelse er der ganske få chancer for at overleve en påkørsel af en Saab 95 med 140 km/t"

"Svenske eksperter mener ikke at et flertal københavnere vil få sjove børn når Barsebäk fordamper, hvis blot de husker at lukke vinduerne og spise rigeligt med jod."

"En stor svensk undersøgelse har påvist, at hvis man beskyder pakistanske bjergtinder med Bofors haubitzer kanoner fra den rette vinkel, så lærer de af det."

Historisk undersøgelse... Alfred Nobel i 1876: "Jeg ville gerne opfinde et materiale eller en maskine med evne til så frygtlig masseødelæggelse, at krig derved ville blive umuliggjort for evig".

Sidstnævnte undersøgelse er sjovt nok evigt aktuel, eftersom svensken historisk har en tyrkertro på, at netop deres bomber er fredeligere end andres.

"En lille dansk undersøgelse" tegner et klart billede. Dette er ikke - som man måske skulle tro - en reklame for et nyt computerspil, men en illustration af hvordan svensk isenkram redder gode demokratier når de onde oprørerer med hjælp fra nabostater forgriber sig på statsmagten.

Efter at have set klippet, er det umiddelbart underfundigt at tænke over at Bofors med Palme som forhandler har stolte demokratier såsom Bahrain, Burma, Dubai, Sri Lanka, Cambodia, Panama, Iran, Indonesien, Indien, Pakistan, Bangladesh og Iraq på kundelisten. Sidstnævntes forrige præsident blev valgt mad 99.9% af de stemmeberettigede...

Provider of technologies for a safer future

Jotak - En stor svensk undersøgelse har netop understreget, at store svenske undersøgelser påpeger nødvendigheden af endnu flere store svenske undersøgelser i fremtiden.... Den er købt!

Og så ikke et ord mere om svenskere i denne måned!


Comments: Send en kommentarArhremmm!!!
Al information på denne side bør betragtes som uvederstyggeligt uvederhæftig, usammenhængende og evt. usand, og er ikke et udtryk for nogen form for intelligent tankevirksomhed. Så er der ikke sagt for meget! Men heller ikke for lidt! En primærkilde for nære bekendtskaber og andre sære væsener... Og så er den gratis.
Hvis der er tekst på denne side, som du finder anstødende/fornærmende/copyright-forstyrrende, hvis du mener dig udsat for et uberettiget personangreb eller på anden måde har fået anledning til at sende en e-mæjl, så skriv til Le Thor


Bunden er noget!!!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?